Tieners en bodybuilding

Heb je problemen met al deze technische bodybuilding workout-voorwaarden? Lees deze beknopte handleiding voor een basisoverzicht van Bodybuilding Workout Routines …

Voor sommige ervaren bodybuilders kan dit een snelle opfriscursus zijn die je helpt je kennis over de basisprincipes op te frissen. Maar voor alle andere beginnende bodybuilders of iedereen die aan fitness begint te gaan, vindt u deze gids als een vindingrijke gids om u te helpen alle trainingen te begrijpen die er zijn.

De meeste trainingen worden gecategoriseerd door de “Split” …

Verward? Maak je geen zorgen, het betekent alleen hoe de trainingsroutine elk lichaamsdeel oefent? Sommige trainingsroutines omvatten lichaamstrainingen, wat betekent dat u alle belangrijke spiergroepen traint bij elke training die u in de sportschool doet.

Aan de andere kant kunnen split-routines alleen het bovenlichaam trainen voor Workout 1 en wanneer je een paar dagen later terugkomt naar de sportschool, kun je het onderlichaam trainen voor Workout 2 enzovoort.

Wat is het nut van gesplitste trainingsroutines?

Wanneer je voor het eerst met gewichtheffen begint, kun je 3 sets squats voor je beenspiergroep doen en dan ga je naar de volgende spiergroep. Naarmate je echter meer ervaring opdoet, hebben je beenspieren meer oefening en intensiteit nodig voor meer spierwinst , dus je kunt beginnen met 3 sets squats, 3 sets lunges en 3 sets legpress om het af te maken.

Zoals u kunt zien, is dit al een behoorlijk deel van een training, kunt u zich voorstellen dat u dat voor vier lichaamsdelen in slechts één workout doet ?! Tenzij je een fan bent van 2 uur training of je doet slechts een paar sets per lichaamsdeel (lees: 1-2 oefeningen per lichaamsdeel), dan is het logisch om je trainingsroutine over een paar dagen te splitsen.

LEES  De 5 beste conditionering oefeningen voor basketbal

Monster:

  • Maandag: benen en kuiten
  • Dinsdag: rust
  • Woensdag: borst, schouders en armen
  • Donderdag: Rest
  • Vrijdag: Terug en Abs

Gewoon afspoelen en herhalen. Op deze manier zul je je lichaamsdelen niet overbelasten, maar krijg je een geweldige workout voor elk lichaamsdeel per week.

Veel combinaties

Zoals u kunt zien, zijn er veel combinaties van trainingen waaruit u kunt kiezen in een gesplitste trainingsroutine, maar in het algemeen zou ik u aanraden om ongeveer 3 maanden met een solide volledige lichaamstraining te beginnen en vervolgens naar een tweedaags bovenlichaam te gaan, onderlichaam gesplitste workout routine. Daarna is het echt aan jou, misschien wil je een driedaagse of zelfs vierdaagse gesplitste workoutroutine doen of gewoon een tweedaagse split volgen als je er nog steeds goede resultaten mee krijgt.

Dat brengt me bij mijn volgende punt …

De beste trainingsroutine … is degene die resultaten oplevert!

Het maakt niet uit of je beste vriend enorm gespierd is geworden tijdens deze training of dat Arnold de bodybuildingwedstrijd van Mr. Olympia heeft gewonnen met zijn geavanceerde workout, het punt is … wat voor jou ook werkt! En daarmee bedoel ik merkbare resultaten zoals …

  • Gewichtstoename opgeheven
  • Het verkrijgen van spiermassa
  • Verbeterde spierdefinitie

En veel andere factoren, maar die drie zijn waarschijnlijk de meest voorkomende doelen voor de meeste gewichtheffers. Laat me dit voor al die vrouwelijke fitnessliefhebbers zeggen: als je van 99 van de 100 vrouwen bent die niet veel spieren willen krijgen of groter willen worden, je wordt niet groter door gewichtheffen!

 Vrouwen hebben gewoon niet de testosteronniveaus, en als je merkt dat er veel mannen zijn die dag in dag uit dag in dag uit gewichtheffen alleen om matige spiergroei te krijgen.

LEES  De dropset die je sterker maakt

admin

Next Post

Een beste trainings routine die voor iedereen werkt?

do jan 30 , 2020
Allereerst spijt het me te moeten zeggen dat er geen een beste trainingsroutine is die voor iedereen het beste werkt . Iedereen is anders, anders gebouwd of geeft de voorkeur aan verschillende oefeningen. Niet iedereen kan bijvoorbeeld squats uitvoeren, vooral langere mensen hebben problemen om de diepte in een squat te krijgen terwijl ze […]

Meest recente berichten

Categorieën